perjantai 18. maaliskuuta 2011

Halpalennolla lasten kanssa

Lensimme talvilomareissumme lasten kanssa halpalentoyhtiö Norwegianilla ja ainakaan tämän kokemuksen perusteella halpalento näytti aivan toimivalta ratkaisulta myös lasten kanssa. Muutamia seikkoja kannattaa lasten kanssa halpalentoa suunnittelevan kuitenkin muistaa.

  • Halpalennolle paikkojen varaaminen etukäteen lisähinnasta on lähes välttämättömyys vaikka se kaventaakin hintaeroa halpalennon ja tavallisen lennon välillä. Aikuisten kesken matkustettaessa etukäteen varatuista paikoista ei juurikaan ole hyötyä mutta lapsiperhe pienten lasten kanssa ei oikein voi ottaa riskiä joutumisesta erilleen koneessa.
  • Peruutusehdot kannattaa lukea tarkkaan. Lasten kanssa matkustaessa riski matkan peruuntumiselle sairastelun takia on melkoisesti suurempi kuin aikuisten kesken. Kipeän lapsen kanssa harva haluaa lähteä lentelemään tai ainakin se kovasti voi viedä lomatunnelmaa matkustamisesta.
  • Halpalennot saattavat usein lähteä terminaaliportin sijaan bussikuljetuksen kautta. Meidän lentomme lähtivät ja saapuivat suoraan portille onneksi mutta bussikuljetuksia käsittääkseni on usein.
  • Koneessa on kyllä mahdollista saada tarjoilua mutta halpalennoilla se on maksullista. Pienellä varustautumisella lyhyen euroopanlennon kyllä pärjää hienosti ilmankin tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti