tiistai 15. helmikuuta 2011

Porvoo vs. Fiskars turistikohteina lapsiperheelle

Porvoo Helsingin itäpuolella ja Fiskars luoteispuolella ovat molemmat suosittuja kauniita paikkoja päivän tai puolenpäivän vierailulle. Lapsettomille matkailijoille molemmat pikkukaupungit ovat varmasti mielenkiintoisia mutta lapsiperheen näkökulmasta niisää on eroja:

Kulkeminen
Porvoossa on paljon erittäin mukulaista kivikatua joten lastenvaunujen tai -rattaiden kanssa siellä liikkuminen vie paljon aikaa ja kiristää hermoja. Fiskarsissa kadut ovat pitkälti soraa tai asfalttia.

Nähtävyydet
Porvoon vanhakaupunki on kaunis ja siellä on aikuisille paljon kivoja pikkukauppoja. Lapsille niissä on kuitenkin valitettavan vähän nähtävää. Fiskarsissa on aavistuksen enemmän nähtävää ja ennenkaikkea maasto sallii ainakin lasten vapaamman liikkumisen.

Ravintolat
Fiskarsissa ravintoloita on varsin vähän ja ne ovat turistiaikaan usein täynnä. Porvoossa taas ravintoloita on enemmän mutta ne ovat usein aika ahtaita. Kesäaikaan terassilla syönti on lapsiperheelle siellä hyvä ratkaisu.

Kaikenkaikkiaan kumpikaan näistä eivät ole mitään erityisiä lapsikohteita mutta Fiskars on ehkä pienille lapsille kuitenkin hieman parempi kohde erityisesti helpomman lastenvaunumaaston vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti