tiistai 15. helmikuuta 2011

Porvoo vs. Fiskars turistikohteina lapsiperheelle

Porvoo Helsingin itäpuolella ja Fiskars luoteispuolella ovat molemmat suosittuja kauniita paikkoja päivän tai puolenpäivän vierailulle. Lapsettomille matkailijoille molemmat pikkukaupungit ovat varmasti mielenkiintoisia mutta lapsiperheen näkökulmasta niisää on eroja:

Kulkeminen
Porvoossa on paljon erittäin mukulaista kivikatua joten lastenvaunujen tai -rattaiden kanssa siellä liikkuminen vie paljon aikaa ja kiristää hermoja. Fiskarsissa kadut ovat pitkälti soraa tai asfalttia.

Nähtävyydet
Porvoon vanhakaupunki on kaunis ja siellä on aikuisille paljon kivoja pikkukauppoja. Lapsille niissä on kuitenkin valitettavan vähän nähtävää. Fiskarsissa on aavistuksen enemmän nähtävää ja ennenkaikkea maasto sallii ainakin lasten vapaamman liikkumisen.

Ravintolat
Fiskarsissa ravintoloita on varsin vähän ja ne ovat turistiaikaan usein täynnä. Porvoossa taas ravintoloita on enemmän mutta ne ovat usein aika ahtaita. Kesäaikaan terassilla syönti on lapsiperheelle siellä hyvä ratkaisu.

Kaikenkaikkiaan kumpikaan näistä eivät ole mitään erityisiä lapsikohteita mutta Fiskars on ehkä pienille lapsille kuitenkin hieman parempi kohde erityisesti helpomman lastenvaunumaaston vuoksi.

sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Ikea lasten kulhot ja mukit

Ikean lasten ruokailuvälineet ovat edullisia ja arkikäytössä hyvin hintansa arvoisia. Muovikulhot käyvät sekä ruokailuun, että tarvittaessa lasten leikkeihinkin. Meillä nämä kulhot ovat tilanteen mukaan olleet ties missä leikkikäytössä ja oikeassa ruokailukäytössä. Näistä Ikea kulhoista on syöty monet aamiaismurot. Meillä ei ole mutta tiedän samaa sarjaa olevan myös muovimukeja eli niistä saa jonkinlaisen kokonaisuudenkin.

torstai 10. helmikuuta 2011

Linnanmäen talvirieha

Kirjoitan tästä Linnanmäen talviriehasta jo etukäteen, vaikka se onkin tulossa. Viime vuosilta jäi kovasti kuva, että hommassa oli vahva rahastuksen maku mutta silti sinne taidetaan taas olla menossa tänäkin vuonna. Toivottavasti ensi viikonlopun muumit ja Benny Törnroos Talviriehassa antavat paremmin vastinetta rahalle.

keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Brio puulelut


Brio puuleluja löytyy perheestämme useita ja niistä kaikista on oikeastaan valtaosin positiivista sanottavaa. Kaikki Brio puulelut ovat olleet kohtuullisen kovassa käytössä ja monet niistä ovat ennen omia kahta lastamme olleet jo muiden lasten leikeissä sillä ne on ostettu osin käytettyinä.

Tuo kuvassakin oleva Brion puuauto on meillä kirpputorilta ostettuna jo toisen lapsen leikeissä ja Brio puuauto on pitänyt kuntonsa ja maalinsa kiitettävällä tavalla. Ei edelleenkään näytä renkaat heiluvan tai olevan maalipinnassa pahoja naarmuja.

Brion taaperokärrynhän taisin arvioidakin jo aiemmin. Erinomainen kovassa käytössä ollut laite. Ainoa miinus siinä tosiaan meillä löystyneet aisan ruuvit mutta nekin toki saa kiristettyä.

Brio junaradan palikat ovat joskus jopa liiankin kestäviä kun niitä käytetään sisarusten välisiin riitoihin. Onneksi ne ovat kevyitä ja vahingot jäävät pieniksi:-)

Kaikenkaikkiaan Brio puulelut ovat myös aika paljon ekologisempi vaihtoehto kestävinä ja kierrätettävinä kuin Fisher Price muovihirvitykset.

tiistai 8. helmikuuta 2011

Hakaniemen Leikkiluola Helsingissä

Huimalat ja Hoplopit ovat tunnettuja lasten leikkipaikkoja mutta mieleeni tulee yksi maininnan arvoinen lähempänä Helsingin keskustaa. Hakaniemien leikkiluola sijaitsee Hakaniemien torin alla olevassa tunnelissa aivan metroaseman läheisyydessä. Sisäänkäynti on hissillä suoraan torin laidalta.

Hakaniemen leikkiluolassa on monia pomppulinnoja, pallomeri, eriliaisia pelikoneita, legoilualue sekä trampoliini ja pienemmille lapsille vielä erikseen oma nurkkauksensa. Omat ja tuttavien 3-7 vuotiaat lapset ovat kovasti viihtyneet paikassa. Ulkoisesti paikka voisi olla siistimpikin mutta lapset ovat kovasti tykänneet. Leikkipaikan vieressa on kahvio aikuisten odotteluun ja lasten mehutaukoihin. Hakaniemen leikkiluola ei ainakaan meidän kokemusten mukaan ole myöskään yhtä ruuhkainen paikka kuin monet muut lasten leikkikeskukset pääkaupunkiseudulla.

maanantai 7. helmikuuta 2011

Mustat kiiltäväpintaiset lasten toppakengät


Harvoin mikään lastevaateostos harmittaa näin paljoa. Ostettiin vanhemmalle lapselle tuollaiset mustat toppakengät, jotka näyttävät ihan asiallisilta ja hyviltä. Kiiltävä pintä näytti siistiltä ja ajateltiin, että nämä toimisivat puistoleikkien lisäksi siistimmänkin asun kanssa ja kiiltävä pinta vaikutti kosteutta hylkivältä. Voisi olettaa, että talvikengät kestäisivät pakkasta mutta eivät kestäneet. Kiiltävä pinta halkeili pakkasessa muutamassa viikossa niin pilalle, että kengät imi kaiken kosteuden hetkessä sisäänsä. Harmi kun en ottunut kuvaa halkeamista mutta oli sentään tämä kuva ostoajalta vielä tallessa.

perjantai 4. helmikuuta 2011

Filuu lastenvaunut

Filuu Max-XI yhdistelmävaunut ovat toimiva ja hintaansa nähden hyvä ostos ainakin meidän kokemuksen mukaan. Ulkonäöltään hienompia lastenvaunuja on kyllä tarjolla vaikka kuinka mutta nämä ovat hintaansa (alle 400 euroa) nähden olleet tosi hyvä hankinta.

Filuun värivalikoima on aika huono. Tylsäthän nuo beiget ovat mutta toisaalta aika ajattomat ja menevät sekä pojalle että tytölle.

torstai 3. helmikuuta 2011

Lasten talvisaapikas

Oikeastaan laitan tämän vain siksi, että huomasin näiden lasten talvikenkien olevan nyt Punavuoren Peikon nettikaupassa alennusmyynnissä. Meillä on tällaiset ollut talven käytössä ja ihan suosikkijalkineet ovat olleet. Nyt vain harmittaa kun saisi halvemmalla. Onneksi ei ole enää meidän lasten kokoa jäljellä tuolla niin ei harmita niin paljoa.

Tiedekeskus Heurekan kauppa Kampissa

Vantaan Tikkurilassa sijaitsevalla Tiedekeskus Heurekallahan on Helsingin Kampin keskuksessa oheismyyntipiste. Kun kyseessä on Tiedekeskuksen kauppa voisi odottaa, että sieltä löytäisi kehittäviä ja opettavaisia leluja lapsille. Valitettavan vähäistä oli kuitenkin tarjonta sillä painopiste tuntui olevan enemmän aikuisissa ja matkamuistoesineissä. Erilaiset pulmapelit isommille lapsille olivat ainoa sellainen asia mikä nousi positiivisena esiin. Niitä ei lasten lelukaupoissa useinkaan ole.

keskiviikko 2. helmikuuta 2011

iPad sovellus lapsille - BooxTV

BooxTV on toki aikuisillekin kiva sovellus mutta myös lapsille toimiva sillä sen avulla voi katsoa TV:ssä esitettyjä lastenohjelmia. Yksinkertaisesti BooxTV toimii niin, että valitset kanavat joita sovellus tallentaa ja katsot sitten tallennettuja ohjelmia iPadiltasi. Lyhytaikainen tallennus on ilmaista eli edellispäivien lastenohjelmien katselu ei maksa mitään.